środa, 15 października 2014

Polędwiczki duszone w sosie warzywnym

Polędwiczki to jedno z moich ulubionych mięs, jest smaczne , chude i delikatne  rozpływa się w ustach. Dlatego dziś proponuję  polędwice w delikatnym sosie warzywnym , polecam.




















  • 600 gram polędwicy wieprzowej
  • sól, pieprz, Vegeta
  • 400 ml bulionu 
  • marchewka
  • por
  • 5 pomidorów
  • cukinia
  • łyżeczka koncentratu

 Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w grube plastry. Mięso nacieramy przyprawami.   Obsmażamy na złoty kolor , przekładamy do garnka zalewamy bulionem i dusimy. Dodajemy starta marchew, pokrojonego   pora, obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych pomidory oraz pokrojoną cukinie.  Dusimy do miękkości , dodajemy  koncentrat doprawiamy do smaku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna