niedziela, 12 października 2014

Roladki z indyka

Dzisiaj pyszne roladki ze szpinakiem, polubi je nawet nie jeden przeciwnik szpinaku. Proste i smaczne. 

  • 5 sznycli  z indyka
  • 0,5 opakowania szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 100 gram masła
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  •  olej do smażenia
Mięso myjemy , delikatnie rozbijamy. Oprószamy sola i pieprzem. Szpinak odmrażamy i odciskamy.  Na 2-3 łyżkach  masła podsmażamy szpinak , dodajemy posiekany czosnek , doprawiamy do smaku.
 Na plastrach mięsa układamy szpinak i zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na złoty kolor. Przekładamy    do rękawa i dodajemy masło. pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna