wtorek, 7 stycznia 2014

Drobiowe roladki nadziewane serem, szpinakiem i pieczarkami

Dzisiaj zapraszam na roladki drobiowe. 
Pyszne i zdrowe  pieczone bez tłuszczu .               Są delikatne i smaczne.



Składniki:

  • 4 piersi   z kurczaka
  • 300 gram pieczarek
  • sól, pieprz,
  • masło do smażenia
  • 8 plastrów sera żółtego
  • garść liści szpinaku
  • jajko 
  • bułka tarta do panierowania

  
Mięso myjemy filety kroimy na pół. Lekko rozbijamy przez folię. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy , kroimy i dusimy na maśle .Na filetach układamy ser, kilka liści szpinaku i pieczarki . Zwijamy w roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej . Układamy na blasze wyłożonej folią i pieczemy 45 minut w 200 stopniach. Podajemy z sałatką i ziemniakami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna