poniedziałek, 6 stycznia 2014

Blok czekoladowy

Jestem łasuchem , uwielbiam czekoladę dla tego dziś proponuje blok czekoladowy. Szybkie ciasto bez pieczenia na każdą okazję :)


Składniki:
  • kostka masła
  • 6 łyżek kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 500 gram mleka w proszku
  • 100 gram orzechów
  • 300 gram herbatników
  • 100 gram migdałów
  •  Wykonanie: 

W garnku podgrzewamy wodę z masłem i dodajemy cukier oraz kakao.Cały czas mieszamy. Powoli dodajemy mleko w proszku i ciągle mieszamy. Połowę herbatników, orzechy i połowę migdałów mielemy w malakserze , dodajemy do masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy przekładamy do formy delikatnie wysmarowanej olejem, wkładamy herbatniki. Posypujemy migdałami i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna