czwartek, 7 listopada 2013

Schabowe roladki z mozzarellą zapiekane z żółtym serem

Odmiana tradycyjnego schabowego na którego pewnie już nie jeden nie może patrzeć. Ze Schabu można przygotować wiele fajnych rzeczy, dziś roladki.


Składniki:


  • 5 plastrów schabu
  • sól, pieprz
  • mozzarella 
  •  jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • zioła prowansalskie
  • 5 plastrów sera gouda

 Mięso  myjemy lekko rozbijamy.  Nacieramy solą i pieprzem.  Na każdym plastrze mięsa układamy kawałek mozzarelli. Zwijamy roladki, panierujemy w jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Obsmażone roladki przekładamy do naczynia do zapiekania , układamy na nich ser. Pieczemy w piekarniku aż do momentu gdy ser się rozpuści.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Szybki i naprawdę smaczny obiadek.  Polecam.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna