piątek, 15 listopada 2013

Drobiowy gulasz z warzywami

Bardzo lubię sosy , przygotowuje je z różnych mies ten jest delikatny , lekki i po prostu pyszny.


  • Składniki:

  • 500 gram piersi z kurczaka
  • 300 gram pieczarek
  • 1 pomidor
  • 1 papryka
  • 3 łyżki śmietany
  • przyprawa do gyrosa
  • przyprawa do gulaszu
  • 3 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz 
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Przyprawę do gyrosa mieszamy z 4 łyżkami oleju.W tak przygotowanej marynacie trzymamy mięso ok 15 minut.Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dusimy. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Do garnka przełożyć mięso pieczarki ,pokrojonego pomidora pozbawionego gniazd nasiennych i skórki. Oraz paprykę pokrojona w  drobna kostkę. Zalewamy 1 litrem bulionu i dusimy ok 20 minut. Dodajemy przyprawę do gulaszu. Śmietanę hartujemy dodajemy do sosu.mąkę mieszamy z zimną wodą , dodajemy do sosu ciągle mieszając.  Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  •  . .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna