Drobiowy gulasz z warzywami
Bardzo lubię sosy , przygotowuje je z różnych mies ten jest delikatny , lekki i po prostu pyszny.
- 500 gram piersi z kurczaka
- 300 gram pieczarek
- 1 pomidor
- 1 papryka
- 3 łyżki śmietany
- przyprawa do gyrosa
- przyprawa do gulaszu
- 3 łyżki mąki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Przyprawę do gyrosa mieszamy z 4 łyżkami oleju.W tak przygotowanej marynacie trzymamy mięso ok 15 minut.Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dusimy. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Do garnka przełożyć mięso pieczarki ,pokrojonego pomidora pozbawionego gniazd nasiennych i skórki. Oraz paprykę pokrojona w drobna kostkę. Zalewamy 1 litrem bulionu i dusimy ok 20 minut. Dodajemy przyprawę do gulaszu. Śmietanę hartujemy dodajemy do sosu.mąkę mieszamy z zimną wodą , dodajemy do sosu ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz