sobota, 19 października 2013

Krem z brokuła

Dziś coś szybkiego i smacznego, dla wszystkich smakoszy zup:


Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 litr bulionu cielęcego
  • 1 marchewka
  • 3 ziemniaki
  • sól, pieprz 
  • śmietana
  • koperek 
  • 3 naleśniki
  • 2 łyżki kasz jęczmiennej
Wykonanie: 

Warzywa myjemy , bulion gotujemy dodajemy do niego pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę startą na tartce. Gotujemy , gdy ziemniaki będą prawie ugotowane dodajemy opłukanego i podzielonego na różyczki brokuła. Na koniec dodajemy kaszę , gotujemy 10 minut. Całość miksujemy i przecieramy przez sito.  Naleśniki zwijamy w rulony i kroimy na cienkie plastry, dodajemy do zupy posypujemy koperkiem dodajemy śmietanę. 


1 komentarz:

Nowszy post Starszy post Strona główna