piątek, 25 października 2013

Kacze udka pieczone w warzywach

                                           Kacze udka

Składniki:
  • 6 udek z kaczki
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • por
  • 2 papryki
  • masło 
  • sól, pieprz , majeranek


Wykonanie:

Mięso myjemy nacieramy sola, pieprzem i majerankiem.  Warzywa myjemy ,obieramy i płuczemy. Marchewkę, pietruszkę ścieramy na tartce. Pora kroimy w cienkie plasterki a paprykę w kostkę.  Na dnie naczynia układamy warzywa, podlewamy szklanką wody. Układamy mięso , na każdym kawałku układamy łyżeczkę masła. Całość pieczemy 50-60 minut. Podajemy z ziemniakami posypane koperkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna