niedziela, 2 grudnia 2012

Kapusta i grzyby

Uwielbiam wiele połączeń smakowych,ale kompozycja kapusty i grzybów jest dla mnie naprawde wyjątkowa. Farsz przygotowany z kapusty kszonej z dodatkiem grzybow, jest naprawdę wspanialay uwielbiam takie potrawy. Pierożki, krokiety, paszteciki i makarony w tym łazanki. Dla tego niedawno postanowiłam przygotować właśnie takie danie dla moich lakomczuchów. Wybrana potrawa jest tania i szyblka w przygotowaniu. Makaron czekał juz w szafce, kiszona kapusta tez już gotowa brakowalo tylko grzybów, choć miałm suszone prawdziwki postanowiłam jednak wybrać sie po pieczarki.no i do dziela.

                     Łazanki z kapusta kiszona i pieczarkami





Składniki:


  • 300 gram kiszonej kapusty
  • 400 gram pieczarek
  • 300 grammakaronu łazanki
  • 1 cebula
  • do smaku sól, pieprz , kucharek
  • olej do smażenia
Wykonanie:

Kapuste płuczemy, odgotowujemy do miekości w leekko 

osolonej wodzie.

 Gdy zmięknie odcedzamy.

Cebulę kroimy w kostke podsmażamy, pieczarki myjemy 

ścieramy na tartce jerzynowej. 

Dodajemy do cebuli i dusimy.

Do podduszonych pieczarek dodajemy kapuste ,

 całość dokladnie mięszamy i jeszcze chwilę dusimy

.Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. 

Do makaronu dodajemy kapustę i dokladnie mięszamy.

Doprawiamy do smaku , podajemy.


Ja pamietam ten smak jeszcze z dzieciństwa, polecam naprade warto sprubowac:)Oczywiście zamiast pieczarek można użyc innych grzybówi też na pewno beda smakowac rewelacyjnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna