Łazanki z kapusta kiszona i pieczarkami
- 300 gram kiszonej kapusty
- 400 gram pieczarek
- 300 grammakaronu łazanki
- 1 cebula
- do smaku sól, pieprz , kucharek
- olej do smażenia
Wykonanie:
Kapuste płuczemy, odgotowujemy do miekości w leekko
osolonej wodzie.
Gdy zmięknie odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostke podsmażamy, pieczarki myjemy
ścieramy na tartce jerzynowej.
Dodajemy do cebuli i dusimy.
Do podduszonych pieczarek dodajemy kapuste ,
całość dokladnie mięszamy i jeszcze chwilę dusimy
.Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Do makaronu dodajemy kapustę i dokladnie mięszamy.
Doprawiamy do smaku , podajemy.
Ja pamietam ten smak jeszcze z dzieciństwa, polecam naprade warto sprubowac:)Oczywiście zamiast pieczarek można użyc innych grzybówi też na pewno beda smakowac rewelacyjnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz