Frykadelki drobiowe nadziewane żółtym serem w sosie grzybowym...
- 500 gram mięsa mielonego drobiowego
- 1 cebula
- 1 bułka namoczona w wodzie
- 2 jajka
- sól, pieprz, lubczyk, kucharek do smaku
- 300 gram sera żółtego
- olej do smażenia
- 2 opakowania sosu grzybowego
- bułka tarta do panierowania
Wykonanie:
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajka, bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą. Cebulę obieramy, ścieramy na tartce, dodajemy do masy mięsnej. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kucharkiem i lubczykiem.Dokładnie wyrabiamy masę . Żółty ser kroimy w podłużne paski. Z mięsa mielonego formujemy placuszki i zawijamy wnie zółty ser. Formujemy podłużne frykadelki. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przygotowujemy sos grzybowy ,według przepisu podanego na opakowaniu. Frykadelki podajemy polane sosem , z różnymi dodatkami. Życzę smacznego dla wszystkich którzy skuszą się na moją propozycję!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz