środa, 6 maja 2015

Krem ze szparagów z czipsami z szynki parmeńskiej

Witajcie, dziś zapraszam na pyszny krem z białych szparagów, z gorgonzola i czipsami z szynki parmeńskiej. Połączenie delikatnych szparagów z ostrym serem i słoną szynką jest doskonały. Zapraszam.


Składniki:


  • 600 gram białych szparagów
  • 4 ziemniaki
  • kilka gałązek lubczyku
  • 1,5 litra bulionu 
  • 150 gram gorgonzoli
  • 200 gram szynki parmeńskiej
  • posiekana natka pietruszki
  • sól,pieprz

Szparagi obieramy, ziemniaki również.  Szparagi kroimy w kawałki, ziemniaki w kostkę.  Zalewamy bulionem  , Gotujemy do miękkości wraz z gałązkami lubczyku  . Następnie dodajemy pokruszoną gorgonzolę. Całość  miksujemy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Szynkę kroimy w grubą kostkę, obsmażamy na złoty kolor. Zupę podajemy z czipsami z szynki ,posypaną natka . 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna