środa, 21 maja 2014

Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

Bardzo lubię  biszkoptowe ciasta z owocami, są takie delikatne i naprawdę smaczne . Dodatek owocowy dodaje im wspaniałą nutkę orzeźwienia. Dzisiaj ciasto z rabarbarem jedno z najlepszych, słodki delikatny placek w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem daje wspaniały efekt.


 Składniki:

  •  5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 gram rabarbaru
  • 3 brzoskwinie
Wykonanie:

Białka miksujemy z cukrem , powoli dodajemy 

żółtka. Na koniec olej . Przesiewamy mąkę z

 proszkiem , dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy

 do formy. Rabarbar i brzoskwinie myjemy

, obieramy i kroimy w grubą kostkę. 

Na cieście układamy owoce, pieczemy 35 minut w 

180 stopniach. Podajemy posypane cukrem pudrem.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna