środa, 6 listopada 2013

Mufinki marchewkowe z kremem kokosowym

Często przygotowujecie ciasta z warzyw , np marchewki czy dyni? 
 My z córką uwielbiamy muffiny marchewkowe dla urozmaicenia  z rożnymi kremami najlepiej smakują z kremem kokosowym. Zapraszam do przygotowania :)


                                   Składniki:

  • 0,5 szklanki cukru
  • 5 jajek
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 szklanki tartej marchwi
  • sok z polowy cytryny
  • 300 gram mąki 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml śmietany 36 %
  • 200 gram serka mascarpone
  • 6 łyżek wiórek kokosowych
  • 2 łyżki cukru pudru

                       Wykonanie:

Jajka miksujemy z cukrem , dodajemy powoli olej , sok z cytryny i startą marchewkę.  Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wkładamy ciasto w papierowe foremki. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Śmietanę miksujemy z pudrem, dodajemy serek i wiórki. Krem przekładamy  do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post Strona główna