My z córką uwielbiamy muffiny marchewkowe dla urozmaicenia z rożnymi kremami najlepiej smakują z kremem kokosowym. Zapraszam do przygotowania :)
Składniki:
- 0,5 szklanki cukru
- 5 jajek
- 0,5 szklanki oleju
- 2 szklanki tartej marchwi
- sok z polowy cytryny
- 300 gram mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 ml śmietany 36 %
- 200 gram serka mascarpone
- 6 łyżek wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Jajka miksujemy z cukrem , dodajemy powoli olej , sok z cytryny i startą marchewkę. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wkładamy ciasto w papierowe foremki. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Śmietanę miksujemy z pudrem, dodajemy serek i wiórki. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz