Składniki:
- 1 udko
- 2 marchewki
- 3 ziemniaki
- mały kalafior
- 200 gram serka topionego
- sól, pieprz , Vegeta
- koperek
- 2 bułki kajzerki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Wykonanie:
Marchewkę obieramy, mięso myjemy. Do garnka wkładamy pokrojoną marchew i mięso zalewamy litrem wody i gotujemy. Obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy umyty i podzielony na małe różyczki kalafior. Gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy serek topiony. Mięso oddzielamy od kości. Wszystko dokładnie miksujemy i przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek. Bułkę kroimy w kostkę, pieczemy na złoty kolor. Zupę podajemy z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz